Mijnserver background

Beveilig uw website
met een SSL-certificaat

Creëer vertrouwen in de veiligheid van uw website of webshop.

Het is belangrijk dat vertrouwelijke informatie veilig is. Met een SSL-certificaat zorgt u voor een veilige verbinding tussen jouw website en jouw bezoekers. Gegevens en betalingsverkeer worden versleuteld verstuurd over HTTPS. Beveilig uw website binnen enkele minuten met een SSL-certificaat van Mijnserver.

Domein validatie

Standaard certificaat voor een enkel domein.

Meer SSL opties

Geavanceerde en sterk beveiligde certificaten voor webshops en commerciele websites.

Waarom een SSL-certificaat afnemen?

Schep vertrouwen met een groene adresbalk. In de adresbalk van de internetbrowser krijgt uw website, een slotje, HTTPS en een groene adresbalk om aan te geven dat uw website beveiligd is met een SSL-certificaat. Dit zorgt voor vertrouwen bij uw bezoekers. Daarnaast beloont Google u met een hogere positie in de zoekresultaten. Dit komt omdat Google de veiligheid van het internet wel verbeteren. Zo trekt u ook meer bezoekers aan.

Veelgestelde vragen over SSL-certificaat

Een SSL-certificaat is een beveiligingscertificaat voor uw website. U kunt dit zien als een identiteitsbewijs. Het certificaat bevat onder andere informatie over de certificaathouder, het domein, het land waarin het certificaat is uitgegeven en meer. U vraagt zo’n certificaat aan bij uw hostingprovider, in dit geval bij ons. Mijnserver neemt een certificaat af bij een aanbieder van SSL-certificaten.
SSL is de afkorting van Secure Sockets Layer. SSL zorgt ervoor dat verbindingen met het internet versleuteld worden. Dit betekent dat SSL een beveiligde verbinding tot stand tussen de bezoeker en uw website. Als een bezoeker op uw website een formulier invult met belangrijke gegevens zoals een e-mailadres en/of betaalgegevens, wordt deze informatie naar de server gestuurd waar uw website op staat. Met een SSL-certificaat wordt deze verbinding versleuteld, zodat ongenode gasten niet bij deze gegevens kunnen.

Ja, u heeft een SSL-certificaat nodig. Als uw website geen SSL-certificaat gebruikt, dan worden alle gegevens onbeveiligd over het internet verstuurd. De gegevens kunnen onderschept worden en hierdoor kan bijvoorbeeld identiteitsdiefstal plaatsvinden. Wettelijk gezien dient uw website te voldoen aan de gestelde veiligheidseisen.

Daarnaast kunt u zien wie de eigenaar van een website is. Dit heet identiteitscontrole of validatie. Validatie zorgt ervoor dat niet elke website zich zomaar kan voordoen als andere partijen. Denk bijvoorbeeld aan een bank waar u internetbankiert of een bekende webshop dat kleding verkoopt.
Mijnserver biedt domein validatie en een uitgebreide validatie aan. Domein validatie is een certificaat dat alleen het domein valideert. Deze certificaat kunt u bestellen voor maar € 19 per jaar. Mijnserver levert EV-certificaten vanaf € 99 per jaar.
Bestelt u een SSL-certificaat via Mijnserver, dan kunt u via de website bestellen of via uw account bij Mijnserver.

Een SSL-certificaat is op meerdere manieren te herkennen.

  1. Kijk naar de URL van de website. Begint de URL met een HTTPS:// dan is de verbinding met een SSL-certificaat beveiligd.
  2. Als een SSL-certificaat actief is, dan zie je een slotje in de adresbalk van de internetbrowser. U kunt op dit slotje klikken en zodoende krijgt u meer informatie over het certificaat.
  3. U kunt een SSL-certificaat ook herkennen als de adresbalk groen is en wanneer de naam van het bedrag in de adresbalk te zien is.

Er zijn verschillende soorten SSL-certificaten: DV-certificaten, OV-certificaten, EV-certificaten en wildcards.

  • DV-certificaten (domein validatie)

    Het meest eenvoudige certificaat is een certificaat met domein validatie. Bij een domeinvalidatie controleert de aanbieder of de ontvanger van het certificaat de eigenaar is van het domein. Het SSL-certificaat bevat geen informatie over de eigenaar.

  • EV-certificaten (uitgebreide validatie)

    Het meest uitgebreide certificaat is het EV-certificaat. EV staat voor extended validation. Bij een EV-certificaat vindt domeinvalidatie plaats. Daarnaast wordt telefonisch de identiteit van de eigenaar van de domeinnaam gecontroleerd en de gegevens die de aanvrager heeft opgegeven wordt gecontroleerd. De gegevens in het handelsregister van de Kamer van Koophandel moeten exact overeenkomen voordat het certificaat wordt afgegeven.

  • Wildcards

    Het beveiligen van meerdere subdomeinen doet u met een wildcard. U heeft de keuze qua beveiligingsniveau uit DV-certificaten en OV-certificaten.
Mijnserver raadt de uitgebreide validatie aan. Uitgebreide validatie werkt volgens de strenge Extended Validation (EV) richtlijnen. En met een uitgebreide SSL-certificaat heeft u een groene adresbalk, wat ook weer het vertrouwen vergroot van uw online klanten. Dit maakt deze SSL-certificaten ideaal voor webshops en andere privacygevoelige websites en toepassingen.

Heeft u vragen?